Hızlı akan günlük yaşamda sizin de neyi nasıl yapıpacağınız/yöneteceğiniz bazen karışıyor mu? Bu duyguyu eminim ara ara hissediyorsunuzdur. Gerek yapacaklarınızı, gerekse proje ve hedeflerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak dijital bir araç mı arıyorsunuz? Onun adı ClickUp olabilir. Bir çok zaman ve proje yönetimi metodunu tek platformda buluşturan ClickUp’ı biraz daha yakından tanımak isterseniz yazıyı okumaya devam edin derim. [bem]

Uzun yıllar kişisel ve kurumsal verimliliğimi artırmak için çeşitli programlar denedim. Özellikle son yıllarda mobil uygulamaların devreye girmesiyle bir çok proje ve görev yönetimi programları da bu denemelerden nasibini aldı. Taki ClickUp programını tanıyana kadar. Peki ClickUp nedir, ne işe yarar, diğer muadil olanlardan ne gibi farkları var gelin biraz bu konulara göz atalım.

Görev uygulamasından proje yönetimine, takvimden tablolara, zaman takibinden e-postaya, hedef belirlemeden ekran kaydı almaya kadar neredeyse aklınıza gelecek tüm özelliklere sahip bir program ClickUp. Örneğin çok tatlı bir kelime işlemcisi var. Bu yüzden işyerinde word kullanmayı bile bıraktım. Her şeyi burada yazıyorum.

İşte bu sebeple kullanıcılarına haftada 1 gün, yılda 52 gün zaman kazandırmayı vadediyor. Daha doğrusu mevcut müşteriler bu kadar zaman kazandıklarını dile getiriyor. Sağladığı  motivasyon ve üretkenlik sayesinde “boş zamanlarımın” yerine nasıl bir şeyler yapmak için çırpındığımı gördükçe şahsen bu iddiaya bende imzamı atıyorum.

Üçü Bir Arada Değil Her Şey Bir Arada

Şu anda keyifle Anydo kullanan biriyim  ancak özellikle proje yönetiminde yada biraz daha detaylı işlemlerde yetersiz kalıyor. Daha önce Trello’yu gerek tablo yapısı gerekse özel eklentileri (powerups) ile kullanabileceğimi düşündüm. Biraz denededim ama onda da özel eklentiler kısmı bir noktadan sonra çekilmez bir hal aldı bende. Şu lazım oldu onu al, GANT şeması al, takvim al. Tüm bunları kapsayan bir program bulabilir miyim diye düşünürken bir gün yolum ClickUp ile kesişti.

ClickUp hangi konularda ihtiyaçları gideriyor, hangi uygulamaları ikame ediyor derseniz hemen şöyle sıralayayım;

  • Kişisel görev uygulamaları
  • Proje yönetimi uygulamaları
  • Dokümanlar ve notlar
  • Tablolar
  • E-posta ve sohbet/mesajlaşma
  • Etkinlikler/Takvim
  • Hatırlatıcılar
  • Hedef takibi
  • Zaman takibi
  • Ekran görüntüsü alma ve ekran kaydı

.

ClickUp, bu gelişmiş özellikleri eklentilere bırakmak yerine temel özellikler olarak sunuyor ve tüm iş yükünü 10’dan fazla şekilde görselleştirebiliyor (Liste, Kanban, Box, Takvim, Gantt, Activitiy, Maps, Mindmap, Timeline, Workload). Bu kadar farklı görünüm çeşidi sunan başka bir proje yönetim aracı görmedim henüz. Çünkü iş hayatında özellikle proje yönetimi ve raporlamalar da verilerinizi farklı görünümlerde sunmak isteyebiliyorsunuz.

Pomodoro, Zaman Takibi, OKR, Goals

Verimli çalışma adına benim kullandığım pomodoro özelliğine sahip olan ClickUp, zaman takibinde hem kendi aracını sunuyor hem de entegrasyona izin veriyor. Google’ın şirket içinde uyguladığı OKR, KPI tarzı ölçümlere dönük takip özellikleri de sunuyor. Özellikle kurumsal ve bireysel performans ölçümü yada stratejik planlamaların vazgeçilmezi amaç ve hedef belirlemede her şeyi formülleştirmiş durumda. Sizin bilgileri girmeniz yeterli oluyor ClickUp hepsini hesaplayıp yüzdelik ilerlemeyi gösteriyor.

10 OKR tools to keep everyone on-track

Entegrasyonlar

ClickUp’ın entegrasyon tarafı da geniş. Slack, Gitlab, Loom, Github, Toggle, Harvest, Google Drive, Figma, Zoom, Intercom ile veri alışverişi yapabiliyor. Ayrıca Zapier galaksisine de bağlanabiliyor.

Hangi Platformlarda Var?

Böyle bir aracın her platformda olmaması sürpriz olurdu. Ama ilk akla gelen Android, iOS, Windows, MacOS uygulamalarının yanında Alexa ve Google Asistan ile konuştuğunu da ekleyeyim. Elbette tarayıcı üzerinden de kullanımı mümkün ve 3 farklı Chrome eklentisi var. Sanırım tek eksiği Firefox eklentileri. Çok hızlı gelişim sağlayan bir ekibi var. Eminim bu eklentilerde yakında ya gelecektir yada siz bu yazıyı okuduğunuzda gelmiş olacaktır.

Ücretler

100MB depolama alanıyla sınırsız görev ekleme ve sınırsız ekip arkadaşına izin veren ClickUp, premium özelliklere yıllık abonelikte aylık 5$ gibi uygun bir ücretle sahip olmayı mümkün kılıyor. Elbette sunulan özelliklere göre fiyatlandırma değişiyor. Bkz: Üyelik tipi karşılaştırması.

Yıllık abonelikte Trello 9,99$/ay, Asana 11$/ay, Monday 8$/ay, TickTick ise 2.4$/ay şeklinde ücretlendiriliyor.

Şablonlar (Templates)

Tıpkı Evernote’ta olduğu gibi ClickUp’ta da bazı hazır şablonlar var ve bunlar hızla bir işe uygun çalışma ortamını oluşturmanızı sağlıyor. Blog yönetiminden içerik haritasına, sosyal medya paylaşımlarını planlamadan satış ve insan kaynaklarına kadar gerçekten çok güzel şablonlar sunuluyor. Örneğin proje yönetimi şablonunu kullanırsanız size ciddi bir yol göstericiliği de oluyor. Bir projenin yönetimiyle ilgili bir çok detayın tanımlandığını görebilirsiniz şablonda. Size sadece şablonu kendi projenize uyarlamak kalıyor.

ClickUp™ Templates | Choose from our Library of 1,000+ Templates

Muadilleri İle Karşılaştırma

Son dönemde girişimler kendilerini rakipleriyle karşılaştıran sayfalar hazırlamaktan geri durmuyor. ClickUp da bu trende katılanlardan ve AsanaTrello, Monday, Airtable, Basecamp, Todoist, Jira gibi popüler araçlardan ne kadar üstün olduğunu gözler önüne seriyor. (Tüm linklere clickup.com‘un alt kısmından ulaşabilirsiniz.)

Trello’nun ara yüzü biraz daha rahat gibi ama özellikler bakımından ClickUp gerçekten aşmış. Tek dezavantajı bu kadar detaylı bir ürünü kullanmanın biraz zaman alacak olması. Birde henüz Türkçe desteğinin olmaması. Eğer bunları göze alıyorsanız bence siz de denemelisiniz. Özellikle tek programla bütün hayatımı ve işlerimi planlamak istiyorum diyorsanız ClickUp tam size göre. Bu konuda eğitim ve danışmanlık desteği almak isteyen olursa yardımcı olabilirim. Buradan bana ulaşabilirsiniz.

4 Comments

  1. Mahmut 19 Ocak 2021 at 22:06 - Reply

    Merhabalar,

    Bende arayış içindeyken ClickUp ismini duyduymuştum. Fakat benzer programlarla karşılaştırma için Türkçe bir kaynak bulamamıştım. Son ikiye bıraktığım programların ikisini de kullanarak karar verdim. Böyle karşılaştırmalı şekilde yazdığınız için teşekkür ederim. Özellikle kurumsal planlama için kesinlikle Clickup bir numara.

    • İbrahim AY 19 Ocak 2021 at 23:26 - Reply

      Merhaba Mahmut Bey,

      Değerli değerlendirmeniz için teşekkürler. Fayda sağlayabildiysek ne mutlu bize.

      Benzer programlar var mesela not tutma aracı olarak Notion’da yaygın kullanılan bir program ama özellikle iş hayatına daha uygun olan proje ve ekip yönetimini kapsayan alanlarda kesinlikle ClickUp daha önce.

  2. MEHMET ilker Akdeniz 24 Haziran 2024 at 17:58 - Reply

    Merhaba,
    İnşaat şirketlerinde özellikle elinde aynı anda 5-10 iş olan firmaların işlerini ve maliyetlerini takip edebilmeleri için kullanıcı dostu program bakıyoruz. Mevcutta Yapı taşı kullanıyoruz .

    • İbrahim AY 26 Haziran 2024 at 17:49 - Reply

      Merhaba Mehmet Bey,

      ClickUp programı proje tarzı birden fazla görevin takibinde ideal bir program diyebilirim. Proje yönetiminde maliyet dahil gerekli olan tüm alt yapıyı sunuyor. Sizin işinizin niteliğine göre organize edilebilir. Detaylar için ayrıca görüşebiliriz.

Leave A Comment

Last Updated: Mayıs 6th, 2024 / Categories: Proje Yönetimi / Tags: , , , , , , / Views: 1175 / 5,5 min read / 1044 words / 4 Comments on ClickUP Nedir? Verimlilikte Nasıl Kullanabiliriz? /

En Son Yazılarımız İçin Abone Olun

En son yazılarımızı sizinle paylaşmaktan mutluluk duyacağız.

KVKK Politikamıza ulaşmak için lütfen tıklayınız.